Expositie 2012: Glas…….natuurlijk, een eigentijds antwoord op museumstukken

De opdracht aan glaskunstenaars die deelnamen aan de expositie “Glas…….natuurlijk, een eigentijds antwoord op museumstukken”, die van 30 juni tot 15 juli 2012 werd gehouden in Kasteel Cannenburch in Vaassen was een antwoord te maken op een concreet museumstuk. Stichting Glaskunst had “de Zilveren Kokosnootbeker” uitgekozen als onderwerp,  het doopgeschenk voor de in 1601 geboren Elbert van Isendoorn, de latere dijkgraaf van de Veluwe en bewoner van Kasteel Cannenburch. Deze beker  is één van de oudste stukken van het kasteel

De 12 kunstenaars die aan deze opdracht hadden gewerkt, waren de enigen die in het kasteel zelf exposeerden. Een deel van hen leverde ook samen met nog acht andere glaskunstenaars een groot aantal kunstwerken dat in het park rondom het kasteel te zien was.

De opening van deze tentoonstelling werd verricht door de nieuwe burgemeester van Epe, drs. H. van der Hoeven.

De kunstenaars die een eigentijdse antwoord hebben gemaakt zijn: Gert Bullée, Lubomir Ferko(SK), Remy de Feyter, Tomas Hillebrand, Ruth Houkes, Jesse Magee(D), Frederik Rombach (B), Rini Ronckers, Josja Schepman, Henny van Setten, Debby Sihasale en Francine Vermeer.
In het park stonden daarnaast werken van Jeroen van de Brug, Hermine van der Does, Elsa Geserick, Ellen Kuijl, Louis la Rooy, Harry Ravers, Bibi Smit  en Sjaak van der Woude.