Expositie 2015: Glas…….natuurlijk, Licht in Duister

De expositie van 2015, “Glas…….natuurlijk, licht in duister”, die van 4 november tot en met 18 november 2015 is gehouden, omvatte glaskunst van 12 bekende glaskunstenaars uit Duitsland en België. Voor het eert werd de tentoonstelling niet in de zomer maar in de late herfst gehouden. De buitenexpositie bleef dit keer dan ook achterwege. Deze aspecten waren de aanleiding voor de titel van de tentoonstelling. De kunstwerken werden immers nu uitsluitend in het kasteel getoond, in ruimten die in de late herfst al zeer duister zijn. Dit bood de mogelijkheid om met speciale belichting een intieme sfeer in de tentoonstelling te bereiken en de toongestelde glaskunst extra te goed te doen uitkomen. Het kasteel is normaliter in deze tijd van het jaar niet voor publiek geopend.

De opening van deze tentoonstelling werd verricht door de heer Michel van Maarseveen, directeur van Paleis het Loo in Apeldoorn.

De twaalf glaskunstenaars, die hun kunstwerken in het kasteel tentoonstelden, waren: Sebastiaan Coppens (B), Elena Graure-Manta (D), Jan van Gucht (B), Kristel van Lent (B), Michaela Maria Möller (D), Hugo Nelissen (B), Gert Paulussen (D), Torsten Rötsch (D), Michaela Swade (D), Maria Völkel (D), Franz Winkelkotte (D), en Martina Zilles (D).