Glas Natuurlijk.....En meer

Een dialoog in mixed media

 

Van zondag 3 t/m zondag 17 november jl. presenteerde Stichting Glaskunst haar jaarlijkse expositie in Kasteel Cannenburch in Vaassen.

 

Dit jaar waren de deelnemers 18 kunstenaars (inclusief twee koppels) die glas combineren met andere materialen, zoals hout, keramiek, metaal en textiel. Er was geen centraal thema, dus er was sprake van een zeer gevarieerd aanbod wat betreft voorstelling, vormgeving en techniek. Een uitdaging voor Stichting Glaskunst om voor ieder kunstwerk de juiste plek in het Kasteel en Bouwhuis te vinden, mede gezien de grote verschillen in omvang van de kunstwerken.

Meerdere kunstenaars zijn al jaren lang actief in de glaskunst en hebben werk in verschillende musea staan. Enkele van hen hebben reeds eerder werk laten zien op een expositie van Stichting Glaskunst.

 

Gepoogd wordt om ieder jaar weer een andere invalshoek te vinden om zo de veelzijdigheid van de glaskunst te belichten en zoveel mogelijk kunstenaars de gelegenheid te bieden hun werk te exposeren. Om enkele voorbeelden te noemen: in 2007 werd gestart met Glas natuurlijk…..Ons eigen glas, in 2010 Glas natuurlijk…..MMX, glas van formaat, in 2013 Glas natuurlijk…..Pools smeltpunt, in 2016 een jubileumtentoonstelling (10 jaar Glaskunst in Cannenburch), in 2017 een overzichtstentoonstelling van Frank van den Ham (Frank & Friends) en vorig jaar een expositie met alleen vrouwelijke glaskunstenaars Glas natuurlijk.....Van haar, 18 vrouwen in glas.

 

De volgende kunstenaars namen in 2019 deel aan de expositie:

Maria Bemelmans
Bernard Bossuyt
Thérèse Bouwens
Jakobine von Dömming en Hein van de Water, samen ‘Vof-kunstwerk
Philippa Edwards en Sabin Kech, samen ‘Kech Edwards
Karin Faber
Esther Jiskoot
Gabriëlle van de Laak
André van der Linden
Maurice La Rooy
Ida Scheijgrond
Susanne Silvertant
Marjan Smit
JanHein van Stiphout
Monique Verbruggen
Karin Wijnand

 

De kunstwerken werden gedurende de expositie zowel in het Bouwhuis als in het hoofdgebouw van Kasteel Cannenburch tentoongesteld.

 

Openingstijden

De expositie was te bezoeken van zondag 3 t/m zondag 17 november 2019.
De expositieruimten waren geopend op dinsdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

 

Toegangsprijzen

De toegangsprijs was € 13,50 voor volwassenen.
Tot en met 18 jaar gratis toegang.

  • Museumkaarthouders, Rembrandtkaarthouders en donateurs van Geldersch Landschap & Kasteelen betaalden op vertoon van hun kaart € 4,00.
  • Een korting was niet geldig in combinatie met andere acties en/of kortingen.

Kaartverkoop vond plaats in het Bouwhuis bij Kasteel Cannenburch.
Iedere bezoeker ontving bij het toegangsbewijs een gratis catalogus over de expositie.

 

Locatie

Kasteel Cannenburch
Maarten van Rossumplein 4
8171 EB Vaassen

 

Virtuele tour expositie

Een videoweergave van de expositie van 2019 kunt u hier bekijken.

U kunt de expositie van 2018 nog eens virtueel bekijken door hier te klikken voor het fotoboek met door Enid van Soest, Louw Visser en Dennis Dekker (MediaMagneet) gemaakte foto's. Voor een videoweergave klikt u hier.