Muzikale omlijsting expositie

Muziek op de achtergrond

Veel vaste bezoekers van de tentoonstellingen van Stichting Glaskunst weten al dat wij ons uiterste best doen om op de zondagmiddagen de positieve sfeer in het kasteel nog te verhogen door een muzikale bijdrage van ervaren spelers en zangers. Door het beluisteren van harmonische klanken lijken de glaskunstwerken nog meer te schitteren en nog beter tot hun recht te komen.

Ook dit jaar is het weer gelukt om hoog aangeschreven muzikanten in huis te halen. Dat betekent dus extra genieten tijdens uw bezoek aan de expositie.

Op 7 november treedt voor u op “Duo Livemuziek” (Annelie en Yko, muziek en romantiek), bestaande uit Yko Hoekstra en Annelie Franken. Na een toevallige ontmoeting tijdens de musical Jesus Christ Superstar (Yko als Jezus en Annelie als Maria) werken zij nu al jaren samen en brengen prachtige evergreens van alle tijden ten gehore. Meer informatie op www.duo-livemuziek.nl

Op 14 november zal een gelegenheidsduo voor u optreden, bestaande uit violist Ernö Olah en accordeonist Gert Wantenaar. Zij kennen elkaar o.a. vanuit het Malando Orkest. Ernö is in Boedapest geboren waar zijn vader viool speelde in het Staatsorkest. Hij was begonnen aan het conservatorium toen het gezin naar Nederland verhuisde. Hij pakt hier zijn studie weer op, speelt nu en dan mee in het Metropole Orkest en wordt vervolgens als concertmeester gevraagd. Dat heeft hij 33 jaar gedaan en daarnaast heeft Ernö 40 jaar in het Malando Orkest gespeeld. Gert is vooral bekend als accordeonist waarmee hij op 8-jarige leeftijd al begon. Hij richtte zijn eigen kwartet op en speelde op jazzfestivals overal in Nederland. Door zijn brede belangstelling heeft hij verschillende stijlen muziek gespeeld, in meerdere orkesten gespeeld, veel bekende zangers, een theaterprogramma en enkele musicals begeleid. Samen met 2 dames (Erika Illes en Ellis Moorman) vormen beide heren het Tiffany Salon Orchestra (TSO).

Op 21 november zal Salonkwartet Da Capo van zich laten horen. Het kwartet bestaat uit Margriet van Leeuwen, Margreet Vries-Koekoek, Fanny Coebergh en Pleun van Geffen-Hasselman. Da Capo speelt een gevarieerd en origineel repertoire, van tango tot klassiek, van Weense wals tot zigeunermuziek. Meer informatie op www.dacapokwartet.weebly.com