Expositie Stichting Glaskunst al 15 jaren in Kasteel Cannenburch

Voor de Stichting Glaskunst is 2022 een bijzonder jaar. Voor het 15e jaar wordt de moderne glaskunstexpositie georganiseerd. Daarnaast is door de Verenigde Naties 2022 uitgeroepen tot Internationaal Jaar van het Glas. Voor het bestuur aanleiding om te kiezen voor het thema ‘Wereldse Verhalen’.

 

Dit jaar zullen 21 Nederlandse en Belgische glaskunstenaars exposeren. Van deze deelnemers zijn er recentelijk 8 afgestudeerd aan de glasopleiding van het Instituut voor Kunst en Ambacht in Mechelen (B). De deelnemende kunstenaars aan ‘Glas natuurlijk…..Wereldse Verhalen’ zijn: Albert Seubring, Ewout Vis, Fons Uytdehaag, Gaby Berger, Geir Nustad, Gert Bullee, Jelena Popadic, Luc de Bruyne, Maria Niessen, Marjan van Schaik, Martine Knoppert, Oscar van der Linden, Patricia Overdam, Paulina Verzijden, Petra Sophia Roffel, Regula Maria Müller, Stijn Wuyts, Thérèse Bouwens-van Herwaarden, Velowa (Debora Klop), Willem van Oijen, Wilma van Rees.

Het bestuur is verrast door de grote verscheidenheid van prachtige hedendaagse glaskunst van de deelnemers en zoekt voor alle objecten de best mogelijke plaats in het rijke historische decor van het kasteel. Een mooie afsluiting van het Internationaal Jaar van het Glas en de reeks exposities die Stichting Glaskunst heeft georganiseerd, want deze expositie is de laatste van de Stichting.

 

Reden te meer om de tentoonstelling van zaterdag 5 november t/m zondag 20 november (dinsdag t/m zondag 11.00 – 17.00 uur) te bezoeken. Het hoofddoel van Stichting Glaskunst was en is immers ‘meer bekendheid geven aan de kunstuiting modern glas’. Dus van harte welkom!

 

Reserveren kan via: www.glk.nl/activiteiten/kasteelactiviteit/expositie-glaskunst